24 mei 2007

Nog een keer dakgoten

Vanmiddag is er een overleg op De Woude tussen Robbert Spil, de uitvoerder, en Thomas en mij. De detaillering van de goten is opnieuw onderwerp van gesprek. Thomas vindt de goten van de garage te strak en wil alternatieven bekijken. De voorliggende alternatieven blijken geen verbetering. Wel zal een proefmodel worden gemaakt van de voor- onderzijde van de goot. Thomas vindt het nu wat teveel 'nieuwbouw'. Morgen zal dit worden aangebracht.
Vervolgens komt de brede liggende plank boven het kozijn van de garagedeur aan de orde. Dit ziet er niet mooi uit. Robbert stelt voor om de groene red ceder rabatdelen die boven de deur zullen worden aangebracht, door te laten lopen tot vlak boven het kozijn van de deur. Robbert zal een fraaie detaillering maken om deze delen te laten aansluiten op de goot. Dit gaat er echt mooi uitzien.
Daarna kijken we even naar de goot voor de voorzijde van de boerderij. Trots houdt Robbert het model van de goot op de juiste plaats. Dit ziet er schitterend uit.
Tenslotte besluiten we om een 'makelaar' op de garage te zetten. De makelaar is een houten versiering die op veel klassieke huizen en boerderijen staat. Ik speel met de gedachte een ontwerp te maken waar een 'apple' een rol in zal spelen.
Robbert heeft enkele dakpannen neergelegd en laat zien dat het aan te brengen waterbord precies de juiste schuinte heeft.
Loodgieter Witte is bezig om de goot tussen stolp en garage van bitumineuze dakbedekking te voorzien. Met dit mooie weer is het branden van de dakbedekking een hete klus. De medewerker van Witte is blij als de 11 meter lange goot klaar is.
We zijn toe aan een biertje. Dat is op De Woude goed geregeld. 10 meter links van de stolp is het eetcafé De Woude, 50 meter rechts het Komboffie. We lopen maar 10 meter en laten ons de Hertog Jan goed smaken.

1 opmerking:

ruud zei

Wim,
Had een lange periode niet op je blog gekeken en viel weer van de ene verbazing in de andere als ik alle maanden tot nu door klik. Tussendoor nog wat te vieren naast het pannenbier de promotie van je zoon, proficiat.
Dan het idee van de makelaar of het uilenbord, met het symbool van de apple erin verwerkt, en die eigenlijk de basis is, voor dit prachige staaltje van bouwkunst " chapeau.
In het paradijs draaide het toen ook al om de apple. Ik hoop dat jullie stolpboerderij op De Wouden, het paradijs op aarde wordt voor jullie in lengte van jaren
groet,
Ruud
PS; heb je separaat via mail veel info over de historie van de "uilenboren & makelaars" toegezonden