12 juni 2008

Bouwen beschoeiing begonnen

Vanmorgen zijn de mannen van Nagelhout uit Woudsend begonnen met de voorbereidingen voor het maken van 110 meter besschoeiing, steigers en zwemplateau. Met de bosmaaier heb ik alle onkruid en gras een kopje kleiner gemaakt, wel zo prettig voor het overzicht. Met Anne Nagelhout en zijn neef Rudolf nemen we alles door en we zijn er snel uit. Minder snel verloopt het vinden van de door het erf lopende riolering. Die blijkt helemaal niet te vinden, ook niet na het graven van zo'n 8 meter sleuf van 2 meter diep. Wel komen er allerlei 'archeologische vondsten' naar boven. Zo komt er een stenen pijpenkop uit de prut omhoog. Ook aardewerk kopjes, schoteltjes en een mooi bewerkt glazen stopje van een fles worden opgediept. Ondanks het feit dat er al vier wagens puin zijn afgevoerd zit er nog onvoorstelbaar veel meer puin in de grond. Het lijkt er sterk op dat de gesloopte boerderij niet is afgevoerd, maar onder de grond is gewerkt. Pas op een diepte van meer dan twee meter, dit is al royaal in het grondwater, wordt het schoner.
Rudolf vind even later een tekening van de gemeente waaruit blijkt dat er sprake is van een persriool dat ter hoogte van ons erf op sommige plaatsen tot wel 7 meter onder de grond en het water ligt. Alleen aan de zuidzijde ligt het op twee meter diep. Dat is dan snel gevonden.
Cor Roelofsen van het Hoogheemraadschap komt kijken hoe e.e.a. gemaakt gaat worden en geeft aanwijzigingen over hoe de beschoeiing bij de sluis moet aansluiten. Hij is tevreden en zal om de twee tot drie dagen langskomen.
Het al op het erf aanwezige azobé hout wordt naar achteren gebracht.
Nagelhout verwacht twee weken werk te hebben.

1 opmerking:

dokuma zei

nice web site