16 juni 2008

Tegenslag

Het maken van de beschoeiing is een moeizaam proces. Dit wordt goeddeels veroorzaakt doordat het gehele terrein vol zit met puin, niet alleen losse stenen, maar ook grote betonnen platen. Zelfs een complete molenwiek van 8 meter lang wordt uit de oever opgediept. Buurtbewoners leggen uit dat dat op boerenerven gebruikelijk is. Er was geen geld om een degelijke beschoeiing te bouwen, dus werd de oever voorzien van puin, oud hout en wat al niet meer. Ook worden overal op het eiland, ook bij ons, asbestplaten in de oever gezet als waterkering. Voordeel is wel dat het erf steeds groter werd.
Thomas en Minette, onze buren van nr. 7 zijn nog steeds niet blij met de grote houten wand die zich voor hun ogen ontwikkelt. Ze vragen of er aan het eind niet een stukje af mag zodat hun uitzicht op het Dampie wat mooier wordt. Hoewel de damwand er al in staat, zijn we het met hen eens dat het wel een heel lange rechte wand is. Er wordt 5 meter damwand weer uitgetrokken en de ontstane hoek wordt uitgegraven. De nu gecreƫerde knik op de kop van het schiereiland ziet er eigenlijk heel leuk uit.
Voor het weekend zijn veel planken in de grond gezet. De boeidelen zullen er vandaag op worden bevestigd. In het weekend zijn de planken nogal uitgezet waardoor er enkele planken moeten worden verwijderd. Er moeten twee nieuwe, iets smallere delen tussen gezet worden. Een laatste passende plank is niet voorhanden, dus moet er een gezaagd worden en van nieuwe messing en groef worden voorzien. Al met al een paar uur werk.
De kikkers in de sloot malen er niet om, ze bekijken het allemaal rustig en kwaken er soms lustig op los.

Geen opmerkingen: