17 juni 2008

Het hoekje om

Gisteren is de eerste damwand neergezet, vandaag gaan de mannen twee keer het hoekje om. De gisteren uitgetrokken planken worden er nu weer ingezet en bij de enig overgebleven wilg wordt een knik gemaakt. Op het lange stuk aan het Dampie, wordt 4 meter lang nieuw hout gebruikt. De 3 meter lange planken die er al waren, worden voor de verankering gebruikt. Niet de azobé ankerschotten worden gebruikt, maar er worden 4 tot 5 planken in geslagen. De 4 meter lange 20 mm dikke ankerstangen worden met een dwarsbalk achter de vier planken vastgezet. Op alle plaatsen waar de verankering niet op 4 meter afstand kan worden gezet, worden de ankers aan de fundering bevestigd. Die fundering is kennelijk van een solide kwaliteit want het duurt heel lang voordat de Hilti slagboormachine diep genoeg is.
Naast de sluis ligt als oeverbescherming een 10 meter lange telefoonpaal, waarom ook niet! Deze paal wordt er uitgehaald, op het erf gelegd en zal een derde leven krijgen als afscheiding op de parkeerplaats van de jachthaven Zwaansmeerpolder in Uitgeest.
In opdracht van het Hoogheemraadschap mag de beschoeiing de invaart van de sluis niet beperken. Daarom moet er nogal wat grond en puin worden weggegraven en worden resten van een oude beschoeiing verwijderd.

Geen opmerkingen: