23 juni 2008

Televisiekabel doorgegraven

Vandaag worden heel veel ankerstangen aangebracht. Deze stangen worden deels bevestigd aan ingeslagen damwanddelen, een flink aantal wordt ook aan de fundering bevestigd.
In de middag worden alle ankers in de fundering met speciale lijm vastgezet. Tijdens het weekend kan het mooi uitharden.
Om 18.00 uur komt Gertien van het eetcafé en vertelt dat zij geen TV meer hebben. Nee.... het zal toch niet? Even later komt een monteur van Ziggo en die stelt vast dat de kabel op ons erf moet zijn doorgegraven. Jammer dat dat niet 's morgens om half elf is gezegd, toen is al vastgesteld dat het signaal weg was.
Ik stel voor om met een tijdelijke voorziening vanuit ons huis het TV signaal weer te herstellen. Dat lukt en met een stevig kabel door het rooster van onze boeren buitendeur en met een grote boog over de brug van de sluis, kunnen de buren Nederland van Rusland zien verliezen.
Rudolf van Nagelhout is eventueel bereid om vanavond nog uit Friesland te komen om de kabelbreuk op te graven. Dat is evenwel niet nodig, er is TV signaal.

Geen opmerkingen: